Wetenschappelijk directeur voor Fraunhofer Project Center bij UT

Leestijd: 1 minuut

De uit Australië overgekomen hoogleraar Ian Gibson is aangesteld als wetenschappelijk directeur van het Fraunhofer Project Center op de campus van de UT. Onlangs werd ook de ‘scientific board’ geïnstalleerd, bestaande uit uit Ton van den Boogaard, Eric Lutters en Boudewijn Haverkort. Het Fraunhofer Project Center werd vorig jaar geopend als samenwerking tussen de UT, Saxion en het Fraunhofer-Institut für Produktionstechnologie in Aken en richt zich op innovatieve oplossingen voor de industriële productieketen.

Gibson (55) is expert op het gebied van onder meer mechatronica, robotica en additive manufacturing. Tot voor kort was hij hoogleraar Industrial Design aan Deakin University in Geelong, Australië. Hij is ook verbonden geweest aan de National University of Singapore en de University of Hongkong. In Twente gaat hij aan de slag als hoogleraar Design Engineering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.