West-Brabant bundelt robotkennis

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort kunnen bedrijven in West-Brabant de krachten bundelen op het gebied van robotica met studenten van onder meer Avans Hogeschool. Breda Robotics is een nieuw, innovatief cluster voor het ontwikkelen én toepassen van robotiseringsoplossingen. ‘Bij robotica en technologie denken veel mensen meteen aan de regio Eindhoven. Maar ook in onze regio gebeurt veel op technologisch vlak. Breda Robotics is een goede manier om de kennis en innovatie in de regio West-Brabant beter op de kaart te zetten en nog sterker te maken’, aldus Maarten Hoogwout van WWA, een van de initiatiefnemers. Breda Robotics wordt verder ondersteund door de gemeente Breda, Avans Hogeschool, Rewin, Exrobotics en Synchronlab.

West-Brabant heeft ruim vijfduizend techstudenten en veel technische bedrijven en start-ups. Vrijwel allemaal krijgen ze vroeg of laat te maken met robotisering. Om daarin voorop te blijven lopen, wordt alle kennis, expertise en r&d-kracht in West-Brabant gebundeld in Breda Robotics. Het moet een broedplaats worden waar zowel onderwijs als bedrijfsleven kennis kan creëren, delen en effectief inzetten voor hun business én de maatschappij.

Bij Breda Robotics krijgen diverse aspecten van robotisering alle ruimte. Zo zullen er meerdere ‘robot experience centers’ zijn waar demonstraties met robots worden gegeven en een skillslab waar studenten én bedrijfsleven workshops en trainingen kunnen doen. Het nieuwe cluster geeft bedrijven in West-Brabant bovendien r&d-kansen. Ze kunnen in een Fieldlab, samen met andere bedrijven, studenten en technostarters werken aan innovaties en prototypes op het gebied van robotica.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen