Werving automotive-industrie toe aan professionaliseringsslag

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

ACE Mobility heeft in eind 2021/begin 2022 een onderzoek laten uitvoeren naar de werving- en selectiepraktijken van zijn partnerbedrijven. Daaruit is gebleken dat er ondanks de professionalisering van het recruitmentproces bij grote bedrijven en de goede samenwerking tussen recruiters en lijnmanagement bij kleine bedrijven, er nog enorm veel winst te behalen is in het huidige ‘traditionele’ werving- en selectieproces.

Een combinatie van de veranderende automotive-sector en daarbij het veranderende profiel van de jonge engineer én de schaarste van het vinden van technisch personeel op de arbeidsmarkt waren aanleiding genoeg voor ACE Mobility om de werving- en selectiepraktijken van zijn partnerbedrijven uitvoerig in kaart te brengen.

In 2021/2022 heeft het Fontys-lectoraat Dynamische Talentinterventies, in opdracht van ACE Mobility, een onderzoek uitgevoerd waarbij er meer inzicht is verkregen in enerzijds het aantal vacatures voor engineers in de automotive-industrie en met name de aard van de gezochte profielen, en anderzijds in de wijze waarop de bedrijven in de automotive-industrie nieuwe engineers rekruteren en de knelpunten die zij daarbij tegenkomen. Docent-onderzoeker Floor van Dijk: ‘We zijn in september 2021 gestart en hebben de dataverzameling afgerond in april 2022. We zijn begonnen met het opvragen van vacatureteksten. Uiteindelijk hebben we de teksten van 53 vacatures van partnerbedrijven van ACE Mobility geanalyseerd. Zo hebben we zicht gekregen in de aard van de vacatures. Aansluitend hebben we door middel van interviews met tien recruiters het recruitmentproces in kaart gebracht.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.