Werken aan een nieuwe generatie flatbedprinters

Pieter Edelman
Leestijd: 4 minuten

Océ werkt aan een platform voor zijn volgende generatie flatbedprinters. Als print system architect stuurde Daniel Lindenaar het team van domeinarchitecten aan.

Reclameborden langs de snelweg, spandoeken die bij sportevenementen de finish aangeven, stands opgebouwd uit bedrukt plaatmateriaal, displayboxen die in winkels een product extra aanprijzen: grote kans dat hier een flatbedprinter aan te pas is gekomen. Een dergelijk apparaat kan allerhande typen plaatmateriaal aan. Met vacuüm wordt het op een grote tafel vastgezogen, waarna een print-unit met inkjetkoppen er in de x- en y-richting overheen beweegt om het beeld op te bouwen.

Océ Technologies gebruikt steeds een gemeenschappelijke basis voor een opeenvolgende reeks van een product, waardoor het jaarlijks een nieuwe versie kan introduceren. Deze gemeenschappelijke basis wordt een platform genoemd en wordt in zekere mate modulair opgebouwd. Daniel Lindenaar speelde als print systems architect een belangrijke rol in de totstandkoming en verdere uitbouw van een platform voor de volgende generatie flatbedprinters. Mechatronica&Machinebouw sprak hem over de technische uitdagingen en zijn rol in het project.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.