Wennink bepleit fusie tu’s

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De drie Nederlandse technische universiteiten moeten fuseren, stelt ASML-topman Peter Wennink in Slash, een relatiemagazine van de TU Eindhoven. ‘De Nederlandse universiteiten kunnen hun krachten beter bundelen dan elkaar beconcurreren in het kleine kikkerlandje dat we zijn’, aldus Wennink. Zeker nu nationale financieringsbronnen opdrogen, is efficiënt gebruik van middelen gewenst, vindt hij.

Wennink pleit er daarnaast voor om de uitstraling van de Brainport-regio te verbeteren. De rijksbijdrage die daarvoor beschikbaar is, bijvoorbeeld om culturele en sportvoorzieningen te realiseren, noemt Wennink ‘ver beneden peil’. Gezien het economische belang van de regio en diens bijdrage aan innovatie zou de rijksfinanciering meer in lijn moeten liggen met die van grote steden als Amsterdam en Utrecht. Hij heeft de kwestie samen met andere topstukken uit het Zuidoost-Brabantse ecosysteem aangekaart bij de rijksoverheid.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.