Wendy de Jong nieuwe directeur Oost NL

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Wendy de Jong is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Per 1 juli neemt ze het stokje over van Marius Prins. De Jong is opgeleid tot bedrijfseconoom en jurist en heeft naast haar ervaring als adviseur en commissaris ook ruime ervaring in de financiële sector. De afgelopen jaren was zij adviseur voor Governanceq, een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op het besturen van en toezicht houden op semi-publieke instellingen en professionele dienstverleners.

Volgens De Jong benadrukt deze tijd het centrale doel van ontwikkelingsmaatschappijen, namelijk het versterken van de regionale economie op een duurzame manier. Met het aanvaarden van haar nieuwe rol treedt ze af als commissaris van Topfonds Gelderland, waarvan Oost NL de fondsbeheerder is. Ze blijft lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en lid van de Raad van Toezicht van Ambulance Amsterdam.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.