Weldcam en Robwelding bouwen lasrobot voor sociale werkplaats

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Via een samenwerkingsproject installeerden handelshuis Weldcam en lasrobotspecialist Robwelding een lasrobot bij Haus Freudenberg, een sociale werkplaats in het Duitse Kleve. ’Dankzij deze lasrobot functioneren de mensen met een arbeidshandicap zienderogen beter in het arbeidsproces‘, aldus Gilbert Bos van Weldcam.

Vorig jaar zomer nam Haus Freudenberg een compleet vernieuwde werkplaats in gebruik. ’Haus Freudenberg produceert in grote aantallen eenvoudige materialen zoals stalen frames. Deze producten en het daarmee verbonden productieproces lenen zich uitstekend voor een automatiseringstraject‘, verklaart Bos. ’Daarnaast had een aantal werknemers er ook moeite mee om in de donkere en afgeschermde lascabines te lassen; ze voelden zich geïsoleerd. Er was echter geen budget meer voor automatisering van het lasproces. Gelukkig bleek er een oplossing te zijn: een tweedehands robot van Robwelding.‘

De lasrobot betreft een ABB-robot, type IRB1400 inclusief S4-besturing. Weldcam bouwde hierbij een frame, een robotcel, drie handmatig verdraaibare tafels en drie stationbedieningen en verzorgde tevens de bekabeling. De aansturing loopt via de PLC van de gebruikte robot. De programmering van alle componenten is in samenwerking met Robwelding uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.