Weinberger komt met derde generatie Visario-camera

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Met de Speedcam Visario G3 introduceert Weinberger de derde generatie van deze hogesnelheidscamera. De camera is uitgerust met een zeer lichtgevoelige CMos-sensor. Deze heeft een schaakbordarchitectuur met octagonale pixels. De gepatenteerde sensor is door Weinberger ontwikkeld en alleen beschikbaar voor zijn Visario-camera‚Äės. Ze maken heldere beelden mogelijk met een hoge kleurgevoeligheid en lage datasnelheden in vergelijking met conventionele CMos-sensoren met Bayer-patroon. Daarbij bevat het kleurenfilter op een CCD- of CMos-sensor meer groene dan rode en blauwe pixels, vanwege de gevoeligheid van onze ogen voor die kleur.

De Speedcam Visario heeft een maximale resolutie van 1536 bij 1024 pixels met een opnamefrequentie van maximaal 1000 beelden per seconde. Deze snelheid is te verhogen tot 100.000 fps waarbij de resolutie daalt in zes stappen. Om vervaging door beweging te voorkomen werkt de sluiter op een snelheid tot 5 microseconden. De lichtgevoeligheid is met een factor vier verhoogd ten opzichten van de derde generatie Visario. Met een kleurensensor is de gevoeligheid momenteel 800 Iso/Asa, met een monochrome sensor 2400 Iso/Asa.

De geheugenbuffer tot 12 Gbyte maakt opnametijden mogelijk tot 10,8 seconden bij 1000 fps in volledige resolutie. Een 24 Gbyte-ringbuffer is over enkele maanden beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen