Weidmüller introduceert 24 V DC-netwerkvoeding en projectplanningsoftware

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Weidmüller komt met de voedingsmodule Powerbox 10P SNT voor decentrale 24 VDC-netwerken en bijbehorende projectplanningsoftware. Met de Powerbox kan een hoogwaardig DC-net opgezet worden, want de voeding tolereert het uitvallen van één fase aan de primaire kant en is voorzien van alarmcontact, waarbij een signaal verzonden kan worden in geval van een overbelasting. De operator wordt hierdoor in staat gesteld om op afstand bepaalde applicaties uit te schakelen, zonder risico dat het hele systeem plat gaat.

Gedecentraliseerde netwerken gebaseerd op de Powerbox 10P SNT hebben een hoge beschikbaarheid en veiligheid, doordat er continu gelijke verdeling van last over alle voedingsbronnen plaats vindt (load sharing).

De Powerbox 10P SNT is direct te monteren op de hoogspanningenergiebus van 400/480 V. De 24 VDC-energiebus komt hierbij parallel te liggen. Meerdere voedingsunits in parallel zorgen voor een constant stroomniveau, zelfs bij verjonging van aders in het DC gedeelte. De Powerbox 10P SNT kan wereldwijd toegepast worden vanwege het UL-keurmerk, zelfs in Noord-Amerika met netwerken zonder N-aansluiting (0-aansluiting). De PowerBox 10P SNT is te gebruiken voor aderdiktes met doorsnede tot 2 bij 6 vierkante millimeter.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen