Weefmachinebouwer Van de Wiele doet Britse overname

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De West-Vlaamse producent van weefmachines Van de Wiele heeft concurrent Cobble overgenomen. Dat Britse bedrijf ontwikkelt tuftmachines. Tuften is een weeftechniek die vooral wordt gebruikt om vloerkleden te maken. Cobble heeft vestigingen in Blackburn, in het Amerikaanse Dalton en in China. Er staan 140 mensen op de loonlijst. Hoeveel Van de Wiele heeft betaald voor de tuftspecialist is niet vrijgegeven.

Ondanks de druk op de textielmarkt, blijft Van de Wiele gestaag groeien. ’We geloven in het behoud van onderzoek en ontwikkeling én productie in eigen land‘, zegt Tijl Ceulenaere, group controller bij Van de Wiele, in De Morgen. ’We doen dat door te investeren in de nieuwste technologieën in onze machines en een ver doorgedreven automatisatie. Zo kunnen we de loonlast onder controle houden, maar blijft onze werkgelegenheid wel groeien.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.