Watt-tandwielkasten helpen simulatoren opstijgen

Menno Kuipers is businessunitmanager bij WEG Nederland

Leestijd: 2 minuten

WEG Benelux hielp Motion For Simulators in nauwe samenwerking om zijn zesassige bewegingsplatform naar het volgende niveau te tillen. Het hoge rendement van de Watt Drive-reductoren bracht meer dynamiek binnen een kleinere component.

Motion For Simulators (MFS) bouwt high-end platforms voor de meest uiteenlopende simulatieapplicaties waaronder vluchtsimulaties, racegames en load behaviour. Voor het Belgische bedrijf betekent high-end: dynamiek, modulariteit, korte cyclustijden en robuuste mechanica. Na de voorbije succesvolle jaren, met een continu streven naar betere performance in combinatie met betere efficiëntie, besloot MFS om met zijn motionpartner Automotion en WEG Benelux zijn nieuwe zesassige machines naar het volgende level te brengen.

Gebaseerd op de succescases van de voorbije jaren besloten MFS, Automotion en WEG samen de markt te benaderen. Voor de mechanica kozen de partners voor een totaaloplossing waarbij de motoren zijn gekoppeld op de Watt Drive-tandwielkasten van WEG. Het goede rendement, de hoge axiale en radiale belastingsmogelijkheden en de technische kennis binnen Automotion en WEG leidden tot een enorme meerwaarde voor MFS. De efficiëntie van deze reductoren leverde een mooie rendementswinst in vergelijking met de eerdere toegepaste oplossing. Dit past perfect binnen de strategie van MFS: ‘more performance, less energy’.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.