Wapenstilstand tussen ASMI en aandeelhouders

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

ASM Internationals activistische aandeelhouders gunnen het Bilthovense bedrijf meer tijd om met Applied Materials en Francisco Partners te onderhandelen. De kemphanen schorten hun eigen besprekingen op totdat de deliberaties met de Amerikanen zijn afgerond. Daarmee is de bemoeienis van de Ondernemingskamer ook op de lange baan geschoven.

Hermes had zich beklaagd bij de rechtbank voor bedrijven over de interventie van de Stichting Continuïteit ASMI, die zijn belang had opgevoerd om onwelgevallige besluitvorming op de aandeelhoudersvergadering te kunnen blokkeren. Rechter Huub Willems stuurde de partijen echter terug naar de onderhandelingstafel. Zij hadden eigenlijk tot vandaag de tijd om daarover aan Willems te rapporteren.

Ondertussen heeft ASM International opnieuw een bod geweigerd, ditmaal van Applied Materials en Francisco Partners samen. De Amerikanen wilden 625 tot 800 miljoen dollar neertellen voor ASMI‘s front-endactiviteiten. Eerder bood Applied 400 tot 500 miljoen dollar op de ALD- en PECVD-machines.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.