Wachendorff-encoders batterijloos en robuust

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Wachendorff introduceert de WDGA-encoders, een nieuwe serie single- en multiturn-absoluut-encoders. Door toepassing van gepatenteerde Endra-technologie slijten de hoekcodeurs nagenoeg niet, zijn ze milieuvriendelijk, want ze hebben geen batterij of accu nodig, en werken ze energiearm door een zeer gering opgenomen vermogen. De WDGA is met een tweekleurige led (rood/groen) uitgerust, waardoor belangrijke statussignalen direct afleesbaar zijn.

Door het hoge oplossend vermogen van 12 bit single-turn en 18 bit multiturn zijn de Wachendorff-absoluut-encoders bijzonder geschikt voor toepassingen waar een hoge nauwkeurigheid en een hoge robuustheid van belang zijn. De resolutie van de multiturnfunctie is op te voeren tot 40 bit, waardoor het totaal oplossend vermogen op 52 bit komt. In hedendaagse praktijktoepassingen worden 32 bits verwerkt. Hogere resoluties worden door middel van hoogprecieze objecten verzonden.

De kenmerken van de Wachendorff-encoders garanderen een lange mechanische levensduur. Een hoge lagerbelasting van 220 N radiaal en 120 N axiaal staat garant voor een jarenlange ongestoorde uitvoering van de functie. Op deze encoders geeft Wachendorff vijf jaar garantie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen