VS en Nederland steken samen geld in cybersecurity

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met financiering van NWO en het ministerie van Veiligheid en Justitie aan de ene kant en het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) aan de andere kant, gaan drie Nederlands-Amerikaanse onderzoeksprojecten rond cybersecurity van start. In totaal steken de drie geldschieters 1,3 miljoen euro in dit onderzoek, gelijk verdeeld over de twee landen.

De gezamenlijke financiering is onderdeel van een onderzoekssamenwerking tussen Nederland en de VS op het gebied van cybersecurity. Deze vloeit voort uit een expertmeeting in 2012 met DHS, NWO Exacte Wetenschappen en Nederlandse experts. De overeenkomst richt zich op vijf onderzoeksthema’s die overlap vertonen tussen Nederland en de VS: cyber forensics, mobiele malware, grensoverschrijdend identiteitsmanagement, vitale infrastructuren/Scada en cloudcomputing.

Onder meer Sandro Etalle van de UT ontvangt een subsidie, samen met Alfonso Valdes van de University of Illinois at Urbana Champaign. Zij willen technologie ontwikkelen voor het detecteren en bestrijden van netwerk-gebaseerde aanvallen op industri√ęle en Scada-systemen. Daarvoor willen ze leertechnieken rond netwerkverkeer van de UT combineren met specificatie-gebaseerde filters van de Universiteit van Illinois.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.