Vraag naar precisietechnologie stemt Aalberts positief

René Raaijmakers
22 april 2010

Aalberts Industries meldt dat de resultaten bij zijn divisie Industrial Services significant zijn verbeterd. Er zijn vooral meer orders binnengekomen uit de chipsector. Industrial Services profiteerde ook van de aantrekkende vraag in automotive. In de luchtvaartsector zit echter nog weinig beweging. De toeleverancier uit Langbroek zegt dat er sprake is van een toenemend aantal bestellingen dankzij marktherstel, nieuwe producten en extra verkoopinspanningen.

Naast aantrekkende volumes zegt Aalberts dat zijn prestaties zijn verbeterd door de reorganisaties binnen het bedrijf. Eind 2008 schrapte de onderneming nog 650 banen. Het industriële bedrijf nam de afgelopen maanden 250 extra werknemers in dienst. Aalberts maakt dit bekend in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal.

Met de overname van Integrated Dynamics Engineering (IDE), begin 2008, werd Aalberts Industries zichtbaar als leverancier van high-end subsystemen. IDE, inmiddels onderdeel van Industrial Services, levert systemen voor het onderdrukken van omgevingsinvloeden zoals trillingen, geluid en elektromagnetische straling voor markten als research, metrologie, lithografie en medische systemen.

Tegen persbureau Dow Jones zei bestuursvoorzitter Jan Aalberts dat hij intensief werkt aan nieuwe overnames. Aalberts heeft op dit gebied een reputatie. Hij bouwde zijn conglomeraat op met de acquisitie van goed presterende bedrijven die in de metaalindustrie waarde toevoegen, zoals het aanbrengen van speciale coatings. Door de crisis deed Aalberts vorig jaar slechts een overname.

Vorig jaar maakte Aalberts Industries 54,2 miljoen euro winst. Het bedrijf herhaalde zijn verwachting dat de winst dit jaar zal stijgen ten opzichte van 2009.