‘Voor zonnecelmachines is het op volle kracht doorschakelen’

René Raaijmakers
Leestijd: 9 minuten

OTB Solar verdubbelt dit jaar de productie van zijn zonnecelmachines. Ook in industrieel inkjetten ziet de Eindhovense machinebouwer grote kansen. Marcel Grooten, tot voor kort CEO van OTB‘s inkjetdochter Pixdro, leidt sinds vier maanden de opschaling van zonnecellijnen. Grooten over de hausse in zonnecelproductie, de kunst van het opschalen en de potentie van inkjettechnologie.

Als we vorige week donderdag Marcel Grooten nog snel even spreken voor een update, verwachten we een door jetlag uitgeputte reiziger. Maar nee, na een weekje China en India is Grooten nog steeds een wervelwind. De man die OTB‘s topman Ron Kok eind vorig jaar aanstelde om als de wiedeweerga de productiecapaciteit bij OTB Solar te verhogen, is dezelfde die we ruim een maand geleden spraken: jongensachtig, een tikje hyperactief en altijd enthousiast over de turbulentie in de hightechindustrie rond Eindhoven.

Grooten kan slecht stilzitten. Klussen die langer dan drie jaar duren, gaan hem vervelen. Hij werkte bij Philips aan studiocamera‘s, zesbenige Stewart-robots, piëzomanipulatoren en deed tussendoor ook nog drie jaar ervaring op bij personeelszaken en recruitment. De afgelopen jaren was hij CEO van OTB Engineering en OTB‘s inkjetdochter Pixdro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.