Voor schokbestendig ontwerpen is simulatie alleen niet voldoende

Leestijd: 6 minuten

Draagbare en tabletop-producten moeten voldoen aan verregaande eisen op het gebied van val- en schokbestendigheid. Groot nadeel is dat fysieke val- en schoktests pas kunnen worden uitgevoerd aan het eind van het ontwikkelproces. Komen er dan fouten aan het licht, dan ziet de fabrikant zich geconfronteerd met hoge (herontwerp)kosten en vertraging van de marktintroductie. Shockproof design biedt antwoord.

Veel producten zijn tegenwoordig een combinatie van elektronische, mechanische en optische elementen. Miniaturisatie maakt producten handzamer en draagbaar, maar de complexiteit neemt toe. Zo bevatten draagbare systemen veelal kwetsbare PCB’s en displays. Bovendien veroorzaakt draagbaarheid de behoefte aan een grotere robuustheid. Om aan de steeds hogere verwachtingen van de consument te kunnen voldoen, moeten draagbare producten extreem bestand zijn tegen vallen en stoten. Dat stelt nieuwe eisen aan het productontwerp.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.