Volvo’s gigafabriek voor batterijen mogelijk in Gent

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat schrijft Trends op basis van uitspraken van Geert Bruyneel, senior vicepresident manufacturing bij Volvo Cars, die maandag met de Vlaamse minister-president Jan Jambon een bezoek bracht aan het Volvo-hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. ‘Gent is in de running’, aldus Bruyneel. Het zou gaan om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300 à 400 duizend elektrische wagens per jaar.

Vorig jaar opende Volvo al een batterijfabriek bij zijn Gentse productievestiging, waar op dit moment twee elektrische modellen worden gebouwd, de XC40 Recharge en C40 Recharge. Daarvoor startte het vorige maand een wervingscampagne om vijfhonderd extra medewerkers aan te trekken. Een nieuwe gigafabriek zou mogelijk werk bieden aan nog eens drieduizend mensen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.