Volvo verdrievoudigt Gentse productie elektrische auto’s

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Volvo Cars gaat zijn productiecapaciteit voor elektrische wagens in de Gentse fabriek de komende jaren verdrievoudigen. Tegen 2022 zal de capaciteit voor elektrische wagens 60 procent van de totale productie bedragen. Na de lancering van de XC40 Recharge in 2020 bereidt de fabriek zich ook voor om in de loop van dit jaar een tweede volledig elektrisch model te produceren.

De capaciteitsverhoging voor elektrische wagens is een antwoord op de sterke vraag naar de elektrische Recharge-modellen van Volvo Cars. Qua verkoop is het aandeel van de Recharge-modellen in 2020 meer dan verdubbeld in vergelijking met 2019.

‘Elektrificatie is dé toekomst voor Volvo Cars. Ik ben verheugd dat onze fabriek hier de voorloper van mag zijn’, zegt Stefan Fesser, gedelegeerd bestuurder van Volvo Car Gent. ‘We maken ons klaar om de capaciteit voor het aantal elektrische wagens aanzienlijk op te drijven en krijgen daarnaast de primeur om ook het tweede volledig elektrische Volvo-model te produceren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.