Volt investeert in uitbreiding productie

Alexander Pil
10 februari 2015

Volt Electric Motors, met het Europese hoofdkantoor in Wijchen, heeft zijn productiefaciliteiten in het Turkse Izmir uitgebreid. De extra 2500 vierkante meter productie en kantoren is nodig voor de groei die het bedrijf doormaakt in Turkije en Europa. Om de groei in goede banen te leiden, worden delen van het bestaande productieproces heringericht waardoor een hogere productie- en kwaliteitsefficiency wordt bereikt. Volts site in Izmir bedraagt nu 30 duizend vierkante meter.

De huidige investering maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan waarmee Volt zich een plaats wil verwerven aan de top van de Europese markt voor elektromotoren. Hiertoe voerde Volt de afgelopen jaren een re-engineeringslag uit en investeerde het in productie, R&D en administratie. Daarmee voldoen deze onderdelen nu aan internationale standaarden en heeft Volt Electric Motors zich kunnen ontwikkelen tot een van de grootste producenten van elektromotoren in Turkije.

Het Europese hoofdkantoor in Wijchen geldt als centraal distributiepunt voor Europa. De in-huis engineeringfaciliteiten maken het mogelijk om standaardmotoren uit te voeren met een groot aantal opties.