Volkswagen kiest voor metaalprinter Additive Industries

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij de opening van Formnext, een van de grootste 3d-printbeurzen ter wereld, heeft Additive Industries bekendgemaakt dat Volkswagen een Metalfab1-printer heeft geïnstalleerd in zijn fabriek in Wolfsburg. De autobouwer zet de machine in om geavanceerde tooling en reserveonderdelen te produceren. De industriële metaalprinter van Additive Industries staat sinds september in de Duitse fabriek en heeft na een intensieve training van de operators de eerste succesvolle producten afgeleverd.

‘We zien veel mogelijkheden voor 3d metaalprinten in een breed scala van auto-onderdelen en tools’, zegt Klaus-Jürgen Herzberg van Volkswagen. De installatie van de Metalfab1 is onderdeel van een investeringsprogramma om de productiviteit van de fabriek te verzevenvoudigen en de faciliteit klaar te stomen voor de digitale toekomst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.