VNU Exhibitions nuanceert beeld Industriële Week 2010

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De Industriële Week trok dit jaar minder bezoekers, maar bij de berichtgeving past enige nuance, zegt VNU Exhibitions. Mechatronica Magazine meldde eerder dat het aantal bezoekers van de Industriële Week met 7000 was gedaald. Dit klopt in absolute getallen. De redactie hield echter geen rekening met het wegvallen van het thema ICT en Logistiek in 2010. ICT en Logistiek is intussen onderdeel van de beurs Industrie & ICT.

Volgens VNU Exhibitions trok ICT & Logistiek in 2008 ongeveer vierduizend bezoekers. ’Het aantal exposanten en bezoekers van de Industriële Week 2010 is inderdaad gedaald‘, zegt Martijn Beckers, projectmanager Industrie bij VNU Exhibitions en opvolger van Annette Bos. Beckers: ’Als gevolg van conjuncturele omstandigheden waren er minder exposanten aanwezig. Dan is het ook niet vreemd dat de beurzen van de Industriële Week minder bezoekers hebben getrokken. Dat hadden we ook in onze verwachtingen meegenomen. De daling van het aantal bezoekers is echter lager uitgevallen dan de daling van het aantal exposanten en vierkante meters. Daardoor hebben exposanten zowel absoluut als relatief gezien meer bezoekers ontvangen.‘ Dit komt volgens Beckers ook tot uiting in de waarderingscijfers van de exposanten. Die zouden veelal boven het niveau van de vorige editie liggen.

Het aantal bezoekers van de Industriële Week bedroeg in totaal 22.916. Er deden ruim zevenhonderd exposanten mee op een beursoppervlak van 25 duizend vierkante meter. Volgens VNU Exhibitions liet 46 procent van de bezoekers weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Industry & Automation. Een vijfde van de aanwezigen had een directie- of managementfunctie en drie op de vijf was eind- of medebeslisser.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen