Vliegende robotarm krijgt injectie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hogeschool Saxion ontvangt 1 miljoen euro voor het Mars4Earth-project vanuit de Raak-Pro-regeling en het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste autonome en modulaire vliegende drone met robotarm die fysiek kan interacteren met de buitenomgeving. Saxion roept het bedrijfsleven op mee te denken in toepassingsscenario’s van de drone met robotarm om het subsidiegeld zo goed mogelijk te besteden.

De nieuwe dronetechnologie kan bijdragen aan de veiligheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij onder meer brandbestrijding, het onderhoud van offshore windmolens of selectieve behandeling van landbouw. Dronetechnologie beperkt zich tot nu toe tot ‘ogen en neuzen in de lucht’. Vanuit diverse domeinen in de maatschappij is behoefte aan verdere toepassingen. Mars4Earth onderzoekt de mogelijkheden naar de eerste toepassing waarin drones ook de functie ‘armen en handen in de lucht’ kunnen vervullen. De toepassingsgebieden waar het project zich op focust zijn veiligheid & beveiliging, inspectie & onderhoud, en landbouw.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen