Vlaanderen telt tien nieuwe Fabrieken van de Toekomst

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards in Kortrijk hebben tien bedrijven de titel van Factory of the Future ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois: BMT Aerospace (Oostkamp), Bosch (Tienen), Colruyt (Halle), Duracell (Aarschot), Janssen (Geel), Lavetan (Turnhout), Mirion (Olen), Niko (Sint-Niklaas), Materialise (Leuven) en RF-technologies (Oosterzele). De winnende bedrijven behouden het label gedurende drie jaar.

Sinds 2015 reiken Agoria en Sirris jaarlijks de Factory of the Future Awards uit. Een van de sleuteldoelstellingen is om de technologische industrie maximaal te laten bijdragen aan een welvarende en duurzame samenleving. Samen met verschillende partners ondersteunen ze de maakbedrijven om dit te kunnen verwezenlijken. Fabrieken van de Toekomst investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Bovendien gaan ze doordacht om met energie en materialen en hebben ze aandacht voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van hun medewerkers.

Naast de tien winnaars hebben vijf laureaten die in 2016 de titel van Factory of the Future kregen, hun status kunnen verzekeren voor de volgende drie jaar: Van Hoecke, Ontex, ED&A, TE Connectivity en Biobakkerij De Trog.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.