Vlaamse overheid wil defensie-export stimuleren

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

Het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT) zal de steun opdrijven voor Vlaamse lucht- en ruimtevaartbedrijven die werken rond defensie. Dat kondigden Vlaams minister-president Jan Jambon en ceo van FIT Joy DonnƩ aan op de Paris Air Show.

Militaire technologie was in Europa lang een taboe-onderwerp. Sommige bedrijven werkten voor defensie, maar dat gebeurde op een beperktere schaal dan de militaire-industriĆ«le samenwerkingen in landen zoals de VS en China. Door toenemende geopolitieke spanningen en de oorlog in OekraĆÆne keert dat beeld nu. Eurocommissaris Thierry Breton lanceerde begin mei nog een plan om de Europese defensie-industrie te versterken.

Dat FIT nu ook op militaire markten inzet, is een teken aan de wand. ‘Om de defensieve uitdagingen aan te gaan en tegelijk de weerbaarheid en concurrentiekracht van onze Vlaamse economie te garanderen, moeten we de sector proactief steunen. Voor onze bedrijven die een belangrijke rol spelen in internationale toeleveringsketens in hoogtechnologie, is het groeipotentieel groot’, stelt minister-president Jan Jambon.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.