Vlaamse kennisinstellingen bundelen krachten voor maakindustrie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Vlaamse regering heeft de oprichting van het Strategisch Onderzoekscentrum Maakindustrie goedgekeurd. In dit SOC bundelen de Vlaamse onderzoekscentra FMTC en Flanders’ Drive hun krachten met de laboratoria van de vijf Vlaamse universiteiten. Ze krijgen daarbij steun van branchefederaties Agoria en Sirris. Vanuit hun expertise en jarenlange ervaring zullen de onderzoekers bedrijven in de maakindustrie via precompetitieve R&D helpen om hun internationale concurrentiepositie te versterken.

Herman Derache, co√∂rdinator van het consortium en directeur Sirris Vlaanderen licht toe: ‚ÄėDeze bundeling van krachten op het vlak van product- en procesinnovatie past binnen het beleid van de Vlaamse regering, die de bedrijven wilt stimuleren en ondersteunen om te kiezen voor slimme specialisaties met een hoge toegevoegde waarde. Dit strategisch onderzoekscentrum zal hun via precompetitief onderzoek optimaal ondersteunen om die slimme specialisaties te realiseren en zo de internationale concurrentiestrijd succesvol aan te gaan.‚Äô

Het SOC Maakindustrie zal nauw samenwerken met een honderdtal Vlaamse topbedrijven aan precompetitief technologisch onderzoek op het gebied van mechatronica, productontwikkelingmethoden en geavanceerde productietechnologie√ęn. Dit zal in eerste instantie concrete toepassingen opleveren op het vlak van machines, voertuigen, voertuigcomponenten en hoogtechnologische productiesystemen. Nadien zal een brede groep bedrijven via de begeleiding van Sirris de gelegenheid krijgen om de onderzoeksresultaten toe te passen en zo hun concurrentiekracht te verhogen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.