Vlaams onderwijs en bedrijfsleven werken aan school van toekomst

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om de vele uitdagingen die op hen afkomen de baas te kunnen, zullen scholen de komende jaren aan het innoveren moeten. De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) en ‘De Vlaamse Ondernemers’, een samenwerking tussen achttien Vlaamse werkgeversorganisaties, willen scholen daarbij helpen via hun project School of the Future. De initiatiefnemers vragen de Vlaamse regering een kader te bieden om te kunnen proeftuinen.

Met de School of the Future willen de organisaties onderwijsvernieuwing die bottom-up ontstaan is, een boost geven en ervoor zorgen dat de jobtevredenheid van het onderwijspersoneel verhoogt, de leerlingen optimaler worden voorbereid op leven en werken, én bedrijven de juiste profielen met de zin om levenslang te leren, kunnen aantrekken.

De organisaties vragen aan de Vlaamse overheid geen bijkomende middelen, maar wel dat ze de School of the Future volmondig mee onderschrijft en een regelluw kader waarborgt waarbinnen in het schooljaar 2020-2021 een tien à vijftien proefscholen aan de slag kunnen gaan, mede met het oog op verdere beleidsaanbevelingen op dit vlak. Met het oog op een goede start worden zes transformatieprocessen en de begeleidingsaanpak in het schooljaar 2019-2020 verder uitgewerkt. De ambitie is om ervoor te zorgen dat alle scholen in Vlaanderen tegen het einde van de legislatuur 2019-2024 werken aan één of meerdere transformatieprocessen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.