Vitronics verplaatst deel Amerikaanse productie naar China (update)

Leestijd: 1 minuut

Soldeermachinebouwer Vitronics Soltec is van plan om de productie van zijn XPM-reflowsystemen te verhuizen. Op dit moment gebeurt dat nog in het Amerikaanse Camdenton. Eind dit jaar wil het bedrijf de productie verplaatsen naar het Chinese Suzhou. Die faciliteit levert sinds 2004 MR+-reflowovens en Delta 3 en Delta 5 Wave-ovens.

Door alle reflowactiviteiten te concentreren denkt Vitronics de markt beter te kunnen bedienen. ’De markt voor reflowsystemen wordt steeds competitiever en de oplossingen zijn steeds meer een commodity‘, aldus Ton Colijn, businessunitmanager bij Vitronics Soltec in Oosterhout. ’Prijs wordt almaar belangrijker. Dan is het verstandig om de productie te centraliseren in China.‘

Onderdeel van de reorganisatie is ook dat er in de toekomst een streep gaat door de Myreflow-ovens, de meest geavanceerde reflowsystemen in het assortiment van Vitronics Soltec. Die high-end reeks wordt in Nederland geproduceerd. ’Voor high-end oplossingen zoals de Myreflow krimpt de markt‘, verklaart Colijn deze beslissing. Hij schat dat de laatste Myreflow-machine uit Oosterhout begin volgend jaar van de band rolt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.