Visiontooling met ai biedt snelle time to market en snelle terugverdientijd bij kleine series

Leestijd: 4 minuten

IDS laat zien dat ai-gebaseerde vision veel makkelijker kan.

Kunstmatige intelligentie toepassen in beeldverwerking is nog steeds zeer uitdagend. Het vereist deskundigheid, programmeerinspanningen en investeringen in computer- en opslaghardware. Niet alleen het trainen van een neuraal netwerk maar ook het gebruik ervan en de evaluatie van de resultaten vereisen kennis van hardware, software en interfaces. IDS laat zien dat het veel makkelijker kan met zijn IDS NXT AI-visionsysteem, een toolkit en workflow waarmee gebruikers gemakkelijk intelligente visionoplossingen kunnen bouwen.

Met behulp van de IDS NXT Lighthouse Cloud-software kunnen zelfs gebruikers zonder voorkennis van kunstmatige intelligentie of het programmeren van camerasystemen een neuraal netwerk trainen. Het gaat om een webapplicatie, dus alle functies en de nodige infrastructuur zijn onmiddellijk beschikbaar. De ingenieur of programmeur hoeft geen eigen ontwikkelomgeving op te zetten maar kan onmiddellijk beginnen met het trainen van zijn eigen neurale netwerk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.