Visionsysteem Yamaha direct inbouwbaar in controller

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Yamaha heeft een nieuw geïntegreerd visionsysteem ontwikkeld voor zijn robots. Ivy (Integrated Vision Yamaha) geeft gebruikers meer grip op het productieproces zonder dat zij de bestaande controllerhardware hoeven aan te passen. Enkel door extra kaarten te installeren in de controller kunnen ze systemen toevoegen voor onder meer verlichting, vision en tracking. Ivy is toe te passen op alle Yamaha-robots, meldt distributeur Everts Product Handling uit Oosterwolde.

De directe inbouw brengt vele voordelen. Zo kan de communicatie verlopen via de interne bus, waarmee de snelheid van 19,2 kbit/s naar 100 Mbit/s gaat. Ook is er geen extra gegevensoverdracht, wat de verwerking sneller maakt en de cyclustijden korter. Daarnaast vervalt de bekabeling met externe eenheden en is het niet nodig om een volledig nieuwe programmeertaal te leren. Slechts enkele commando‘s volstaan om het systeem op te zetten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.