Visiesensor Cognex controleert hoogte, breedte en diameter

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Cognex heeft zijn Checker-lijn van visiesensoren uitgebreid met de Checker 252. Naast de functionaliteit van zijn familieleden bevat dit model nieuwe softwaresensoren. Deze controleren de hoogte, breedte en diameter van voorwerpen en leveren betrouwbare pass/fail-resultaten, zelfs op productielijnen met hoge snelheden.

De Checker 252 is eenvoudig te gebruiken dankzij de mogelijkheid om parameters in te stellen met één klik. Het volstaat om in de afbeelding te klikken op het midden van het te inspecteren onderdeel. Vervolgens verschijnt er een schuifmaat die volautomatisch de randen detecteert, de minimum- en maximumwaarden bepaalt en de polariteit van de rand achterhaalt. ’Fabrikanten van bijvoorbeeld auto‘s of verpakkingen kunnen nu de afmetingen controleren van onderdelen met een zeer zwak contrast‘, aldus Cognex. ’De Checker 252 is de oplossing voor een brede waaier aan applicaties die niet zijn te verwezenlijken met foto-elektrische cellen.‘

Net zoals de andere Checker-modellen is de 252 beschikbaar met de Sensorview 350 van Cognex, een compact, industrieel, verticaal monteerbaar scherm. De Checker 252 is verkrijgbaar vanaf november.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen