Virtual.Lab van LMS International flink uitgebreid

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LMS International uit Leuven heeft een nieuwe versie uitgebracht van Virtual.Lab, zijn geïntegreerde softwaresuite voor driedimensionale functionele prestatiesimulatie. Revisie 9 bevat een aantal nieuwe technologieën, zoals BEM- en FEM-mogelijkheden en een volledig vernieuwde ray tracing-oplossing in de akoestische module. Industriële applicatieoplossingen in de Motion-module zijn sterk uitgebreid, onder meer met rijdynamiek, lucht- en ruimtevaart, wind, powertrain-geluid en -trillingen en 1D/3D-cosimulatie voor mechatronische systemen.

Het Durability-onderdeel in het Virtual.Lab-pakket heeft een oplossing gekregen waarmee ingenieurs de invloed van veranderende temperaturen op de slijtage van onderdelen kunnen nagaan, bijvoorbeeld essentiële motoronderdelen, uitlaatsystemen en turbochargers. Voor de transportveiligheidmarkt is er een koppeling gelegd met Madymo-software, zodat gebruikers eenvoudig crashtestpoppen kunnen positioneren en volledige veiligheidssimulaties voor inzittenden kunnen uitvoeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen