Viro neemt groot deel Imotec over

Alexander Pil
15 april 2015

Viro heeft het Imotec-bedrijfsonderdeel Systeemarchitectuur, Software & Control overgenomen. De tak staat onder leiding van Theo de Vries en ontwikkelt technologie en high-end software voor het beheersen van machines, apparaten en instrumenten. De Imotec-divisie houdt zich bezig met het geautomatiseerd aandrijven, meten, regelen en besturen van mechatronische systemen binnen de industriële sector.

Viro, met het hoofdkantoor in Hengelo en totaal zeshonderd medewerkers en tien kantoren in Europa, is gespecialiseerd in het engineeren en managen van elektrotechnische en werktuigbouwkundige projecten binnen de industriële sector. Door deze overname voegt het bedrijf ook high-end software-engineering op het gebied van meet-, regel- en besturingstechniek toe aan het dienstenpakket. Met name in de industriële automatisering, waar veel oplossingen gevraagd worden waarbij deze disciplines effectief samenkomen, zal Viro zijn klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Naast verbreding betekent de inpassing van de systeemarchitecten van Imotec ook een verdieping van de dienstverlening. Door het tegelijkertijd ontwerpen van de mechanische constructie en het bijbehorende regelsysteem kan het geïntegreerde eindresultaat betere eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en meer flexibel worden, aldus Viro.

Imotec gaat verder als maritieme onderneming. De overname door Viro past bij de strategische keuze van het Enschedese bedrijf om zich te concentreren op zijn activiteiten voor de maritieme en offshoresector. Directeur Jan Peters: ‘In deze sector zijn we succesvol omdat onze producten en diensten onze klanten helpen te komen tot verhoogde productiviteit, systeembeschikbaarheid en veiligheid. Ook in de toekomst zullen we hier nationaal en internationaal het beste en meest innovatieve kunnen bieden dat er is in de markt, omdat we in nauwe samenwerking met Viro blijven investeren in productontwikkeling.’