Viro lijft softwarebouwer Dacon ECP in

Alexander Pil
1 april 2019

Dacon ECP is vanaf vandaag 100 procent onderdeel van Viro. Het ingenieursbureau versterkt zich door de overname met twee nieuwe locaties, in Oss en Geel (B). Ook breidt het zijn dienstverlening uit op het gebied van industriële automatisering en software-engineering. Dacon ECP zal geleidelijk worden geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Viro.

Samen met machinebouwer Kobobss ontwikkelde Dacon ECP onlangs een modulaire barcodeserialisatieoplossing. Doel van het Easy Serialisation System is om serialisatie beschikbaar te maken voor eindgebruikers. Serialisatie stelt onder meer de voedselindustrie in staat om vervalste, ondermaatse, onjuist gebrande, versneden of verlopen producten te identificeren en verbetert de efficiëntie en effectiviteit bij recalls.

Dacon ECP is als zakelijke dienstverlener sinds 1998 actief in de industriële automatisering. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van applicatiesoftware op het gebied van plc’s, scada, it en logistieke automatisering. Dacon ECP bedient daarmee industriële bedrijven en machinebouwers in een groot aantal marktsegmenten. Dacon ECP heeft dertig medewerkers in dienst.