Vimag: stijgende machineomzetten, dalende gereedschapverkopen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De omzet- en orderstatistieken over het eerste halfjaar geven een wisselend beeld. Dat constateert Vimag, de vakvereniging voor de machinebouw en metaalindustrie. Ten opzichte van een jaar eerder toonden de gereedschapomzetten een daling, terwijl de machineomzetten stegen.

In de eerste zes maanden van 2010 bedroeg de orderportefeuille voor gereedschappen 50,9 miljoen euro, een jaar-op-jaar daling van 9 procent. De daling doet zich over de volle breedte van het leveringsprogramma voor, aldus het onderdeel van de Federatie Productietechnologie. Verbruiksgoederen waren goed voor 37,7 miljoen euro, meetgereedschappen voor 8,7 miljoen, investeringsgoederen voor 2,7 miljoen en de overige gereedschappen voor 1,7 miljoen.

De orderportefeuille voor machines groeide in het eerste halfjaar met 7 procent naar 34,6 miljoen euro. De omzet in het tweede kwartaal lag wel 11 procent lager dan in het eerste kwartaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen