Vijfduizend Lightyears straks beschikbaar als deelauto

Alexander Pil
25 april 2022

Lightyear is een een partnership aangegaan met The Sharing Group om vijfduizend Lightyear Two-auto’s te leveren aan autodeelplatform Mywheels. Het massamarktmodel van de Eindhovense zonneauto moet vanaf 2025 beschikbaar zijn in de Mywheels-vloot. Daarnaast wordt in 2023 de Lightyear One, Lightyears eerste ‘statement’-model, aangeboden op het Mywheels-platform.

‘De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken. Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten’, zegt Lightyear-medeoprichter en -ceo Lex Hoefsloot. ‘Door Lightyears aan te bieden via een autodeeldienst als Mywheels kunnen we onze missie sneller en efficiënter uitvoeren.’

Lightyear One is het eerste model van Lightyear, en komt in beperkte oplage op de markt. Door de Lightyear One toe te voegen aan het MyWheels autodeelplatform, wordt deze innovatieve auto toegankelijk voor een breder publiek. De Lightyear One gaat eind zomer 2022 in productie en wordt eind dit jaar geleverd aan de eerste klanten.

Lightyear Two wordt het massamarktmodel van de technologieproducent en komt vanaf 2024/2025 op de markt met een toegankelijke prijs vanaf 30 duizend euro. Naast de milieuvoordelen van zonne-elektrische voertuigen, zijn ook de economische voordelen op lange termijn gunstig. Voertuigen als de Lightyear One en de Lightyear Two wekken zelf stroom op en hebben minder bewegende onderdelen dan andere auto’s, zodat hun onderhouds- en gebruikskosten relatief laag zijn.