Vijf miljoen voor Delftse hyperloop-starter

Leestijd: 2 minuten

Het Delftse Hardt Hyperloop ontvangt opnieuw een miljoeneninvestering. InnoEnergy, het netwerk rond duurzame energie van het European Institute of Technology (EIT), steekt vijf miljoen euro in de startup. Hardt wil het geld gebruiken voor de ontwikkeling van zijn eigen technologie, maar ook om partijen bij elkaar te brengen die nodig zijn voor het realiseren van een hyperloop-systeem in Europa. Eerder dit jaar schaarden onder meer al diverse bedrijven achter dit initiatief, nu komen daar onder meer Deutsche Bahn en Continental bij. Met de investering van InnoEnergy hoopt Hardt ook andere partijen over de streep te halen om samen te werken.

Hardt ontstond begin vorig jaar uit een studentencompetitie georganiseerd door Elon Musks Spacex rond hyperloop-technologie, waar het Delftse team als eerste eindigde. In eerste instantie richtten de Delftenaren zich volledig op de doorontwikkeling van hun technologie, die pods met magneten laat zweven zoda er geen wrijving ontstaat.

Al snel verschoof de aandacht echter naar het ecosysteem dat nodig is om hyperloop-routes daadwerkelijk te realiseren. ‘Je kunt zoiets als nieuwe infrastructuur niet van de grond krijgen door alleen technologie te ontwikkelen’, zegt Jelte Altena, hoofd marketing van Hardt. ‘Het is veel breder dan technologie, het draait om het maatschappelijke vraagstuk hoe we ons transport in de toekomst vorm willen geven. Bij nieuwe infrastructuur zijn heel veel stakeholders betrokken, als je daar niet samen in optrekt, komt er geen draagvlak.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.