Vierde groei-jaar op rij voor ASMI

Paul van Gerven
1 maart 2021

ASM International sluit het jaar af met een kwartaalomzet van 347 miljoen euro, 10 procent meer dan het kwartaal ervoor maar 13 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet over 2020 komt met 1,3 miljard euro 18 procent hoger uit dan in 2019 – het vierde jaar op rij dat het bedrijf met dubbele cijfers groeit. De omzettoename komt met name op het conto op ASMI’s ald-tools; de verkoop van de meeste andere machines in het Almeerse assortiment maakten vorig jaar een pas op de plaats.

Foto: ASMI

ASMI haalde het meest geld weg bij foundry’s, die het afgelopen jaar gretig hebben besteld om de productie van de meest geavanceerde chips te produceren. De omzet in de op een na grootste categorie, logic, bleef stabiel na een groeispurt in 2019. In de geheugenmarkt verdient ASMI nog relatief weinig, maar het segment groeit snel en de machinebouwer verwacht er veel van in de toekomst.

Vooruitkijkend verwacht ASMI de komende twee kwartalen een omzet van 380 tot 400 miljoen euro te draaien. Een kwantitatieve prognose voor het hele jaar wil het bedrijf nog niet geven, maar het gaat uit van ‘gezonde groei’.