Vierde exoskelet Project March soepel in de heupen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Studententeam Project March heeft het vierde prototype van zijn exoskelet gelanceerd. March IV heeft de unieke eigenschap dat de piloot door een verbeterd heupgewricht opzij kan stappen. Eerdere versies konden dit niet. Met het flexibelere exoskelet hoopt het team volgende maand hoge ogen te gooien op de Cybathlon Experience in het Zwitserse Rapperswil.

De nieuwe versie bevat verder ook kleinere elektronica en drukzolen die onderzoek naar balans verder mogelijk maken. Waar de 23 studenten van de Technische Universiteit Delft nog aan werken, is onder meer een draadloze verbinding tussen het inputdevice op de kruk en het exoskelet.

‘De beste verbetering is de heup’, vindt testpiloot Sjaan Quirijns. Met de mogelijkheid om opzij te stappen, zijn haar loopbewegingen natuurlijker geworden. Als ze nu een deur door moet, gaat dat een stuk eenvoudiger dan bij eerdere March-exoskeletten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.