Vierde Electronic Design & Manufacturing-workshop over ROHS

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Op 7 november organiseren Electronic Design & Manufacturing en Vito een workshop over de ROHS-richtlijn. Sinds de Restriction of Hazardous Substances-richtlijn (ROHS) op 1 juli 2006 inging, is er veel veranderd in de elektronicasector door het overschakelen naar het loodvrij solderen. Dit heeft belangrijke gevolgen voor het ontwerp, de specificatie en de selectie van componenten en de PCB. Een goede design-for-manufacturing-methodiek is van groot belang bij het ontwerp van ROHS-conforme, loodvrij gesoldeerde producten. Maar ook aspecten zoals betrouwbaarheid, testbaarheid en kosten zijn cruciaal.

Het Electronic Design & Manufacturing-initiatief (EDM) startte onlangs als samenwerking tussen bedrijven uit verschillende takken van de elektronische toeleverketen, Imec en Sirris om te werken rond ontwerp, productie en kwalificatie van elektronische assemblages. EDM wil ook als ontmoetings- en discussieforum fungeren. Het ROHS-event is de vierde workshop.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.