Vier genomineerden Techaward 2018 bekendgemaakt

Alexander Pil
11 september 2018

Bronkhorst, Danfoss Drives, Endress + Hauser en Procentec maken kans op de Techaward 2018 in de categorie World of Automation/Motion & Drives. Tijdens de beurs World of Technology & Science, van 2 tot en met 5 oktober in de Jaarbeurs, wordt de winnaar bekendgemaakt. De vier genomineerde noviteiten worden op de beursvloer getoond in een eregalerij.

ES-Flow van Bronkhorst

De ES-Flow-flowmeter gebruikt ultrasone golven waardoor het mogelijk is om kleine vloeistofdebieten (<1500 ml/min) nauwkeurig te meten. Bij een traditionele ultrasone flowmeter wordt voor de meting gebruikgemaakt van het dopplereffect of van looptijdverschil. Deze technieken zijn voor kleine vloeistofdebieten onnauwkeurig. De ES-Flow biedt uitkomst.

VLT Wireless Communication Panel LCP 103 van Danfoss Drives

Het VLT Wireless Communication Panel LCP 103 is een draadloze communicatiemodule, ontworpen volgens de IEEE 802.11-standaard. De module kan worden gebruikt wanneer deze is aangesloten op een frequentieregelaar, waarmee hij als een draadloze communicatiemodule functioneert tussen drive en telefoon of tablet.

Itherm Trustsens van Endress + Hauser

Voor in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie presenteert Endress + Hauser een inline temperatuuropnemer die volledig automatisch en zelfstandig kalibreert. De sensoreenheid bestaat uit een primaire Pt100-temperatuursensor en een zeer nauwkeurige geïntegreerde referentie die gebaseerd is op het Curie-puntprincipe.

Atlas van Procentec

Atlas verkent automatisch en snel uw netwerk. De tool herkent apparaten en vraagt relevante informatie bij hen op. Door middel van een webgebaseerd, aanpasbaar dashboard kunnen gebruikers alle informatie binnen de tool inzichtelijk krijgen. Atlas is een onmisbare tool voor iedereen die binnen de industriële automatisering werkt aan het verminderen van downtime.