Verum start door met team van tien

Nieke Roos
22 januari 2014

Verum heeft een doorstart gemaakt na het bankroet van de holding eind vorig jaar. Onder aanvoering van Momach Investments hebben vijftien van de oorspronkelijke geldschieters het Waalrese bedrijf vlot getrokken met een kapitaalinjectie van meer dan een miljoen euro. Zij hebben oprichter Rob Howe aangesteld als directeur en CEO van het nieuwe Verum Software Tools, dat doorgaat met tien mensen en twee vacatures voor software-engineers.

‘Ik ben ontzettend blij met dit resultaat’, reageert Howe. ‘Dat zoveel van de oorspronkelijke aandeelhouders hebben besloten onze herstart te financieren, is een teken dat iedereen het potentieel ziet.’ Het kapitaal dat de belangrijke investeerders nu hebben ingebracht, vormt een solide basis voor toekomstige groei, aldus de CEO.

Na het failliet hebben belangrijke klanten, waaronder ASML, hun steun verklaard aan Verum en aangegeven hun contracten te willen voortzetten. ‘Dat heeft de meerderheid van de aandeelhouders over de streep getrokken om het bedrijf vooruit te helpen, zelfs ten koste van hun originele investering’, zegt Michiel de Vries van Momach. De komende weken gaat Howe om de tafel met klanten om nieuwe verbintenissen te sluiten.

Verum 2.0 zal het wel moeten stellen zonder CTO Guy Broadfoot en hoofd IP en research Philippa Hopcroft, die aan de wieg stonden van de Analytical Software Design-technologie. Zij hebben het bedrijf kort voor het faillissement verlaten na een conflict over de koers. De kern van het ontwikkel- en consultancyteam is echter gebleven en daarmee denkt Howe voldoende expertise in huis te hebben om hun vertrek op te vangen.

‘In eerste instantie ligt onze focus niet op uitbreiding van de technologie’, legt de CEO van het oude en nieuwe Verum uit. ‘Met wat we hebben, kunnen we de komende jaren vooruit. De uitdaging is nu om er een gebruiksvriendelijk en schaalbaar product van te maken – daar schort het jammer genoeg nog aan. Zodra we een solide positieve kasstroom hebben, richten we onze blik weer op het fundament. En mochten we daar toch op een probleem stuiten, dan zijn TNO-Esi en de universiteiten niet ver weg. Ik zie er sowieso naar uit om nauwer met hen samen te werken.’

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Cocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!