Verum start door met team van tien

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Verum heeft een doorstart gemaakt na het bankroet van de holding eind vorig jaar. Onder aanvoering van Momach Investments hebben vijftien van de oorspronkelijke geldschieters het Waalrese bedrijf vlot getrokken met een kapitaalinjectie van meer dan een miljoen euro. Zij hebben oprichter Rob Howe aangesteld als directeur en CEO van het nieuwe Verum Software Tools, dat doorgaat met tien mensen en twee vacatures voor software-engineers.

‘Ik ben ontzettend blij met dit resultaat’, reageert Howe. ‘Dat zoveel van de oorspronkelijke aandeelhouders hebben besloten onze herstart te financieren, is een teken dat iedereen het potentieel ziet.’ Het kapitaal dat de belangrijke investeerders nu hebben ingebracht, vormt een solide basis voor toekomstige groei, aldus de CEO.

Na het failliet hebben belangrijke klanten, waaronder ASML, hun steun verklaard aan Verum en aangegeven hun contracten te willen voortzetten. ‘Dat heeft de meerderheid van de aandeelhouders over de streep getrokken om het bedrijf vooruit te helpen, zelfs ten koste van hun originele investering’, zegt Michiel de Vries van Momach. De komende weken gaat Howe om de tafel met klanten om nieuwe verbintenissen te sluiten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.