Vertrouwen industriële ondernemers naar recordhoogte

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In november 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie opnieuw verbeterd. Het vertrouwen ging van 12,3 in oktober naar 12,7 in november, aldus het CBS. Dit is het hoogste niveau sinds de start van het onderzoek in 1985. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 0,7. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde (12,7) en in april 2020 de laagste waarde (-28,7).

De ondernemers in de industrie waren in november vooral positiever over hun orderpositie. Het oordeel lag op het hoogste niveau sinds 1985. Ook het oordeel over de voorraden gereed product verbeterde. De ondernemers waren echter wat minder positief over de verwachte bedrijvigheid.

Hoewel het vertrouwen van ondernemers in november op een recordhoogte lag, nam in meer dan de helft van de onderliggende branches het vertrouwen af. De ondernemers in de elektrotechnische en machine-industrie waren het meest positief, met een score van 23,9, iets lager dan de 24,6 uit oktober. In de transportmiddelenindustrie nam het vertrouwen het meest toe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.