Verspaningsautomatiseerder Cellro maakt stap naar VS

Alexander Pil
26 mei 2014

Cellro zet voet op Amerikaanse bodem. Om zijn klanten in de Verenigde Staten beter te kunnen bedienen, opent het Veenendaalse bedrijf een vestiging in Minneapolis. Het is verder een samenwerking aangegaan met PRI Robotics, een door Fanuc goedgekeurde Amerikaanse robotintegrator, om zijn hele productaanbod op de Amerikaanse verspaningsmarkt te kunnen afzetten. De komende tijd zal Cellro vergelijkbare partnerschappen sluiten met integrators die overal in de VS actief zijn.

Cellro is geen onbekende op de Amerikaanse markt. In 2008 leverde het zijn eerste Amerikaanse systeem bij Meyn America. Die fabrikant van verwerkingsmachines voor gevogelte gebruikt de Veenendaalse automatiseringscel in zijn productielijn. De machine draait nu ongeveer zevenenhalf duizend uur per jaar. De machine heeft vrijwel geen menselijke ondersteuning nodig en de verwante arbeidskosten zijn verlaagd met 90 procent. De overgebleven 10 procent wordt besteed aan onderhoud en kwaliteitscontrole. De robot stelde Meyn in staat zijn basisvoorraad te verlagen met 60 procent.

Cellro ontwikkelt robotautomatisering, volledig afgestemd op de verspaningsindustrie. Vanaf zijn oprichting in 2004 heeft Cellro een modulaire benadering van automatisering omarmd waardoor het flexibele systemen kan leveren die compleet zijn opgebouwd uit verwisselbare modules.