‘Versnelling van Actieagenda Smart Industry noodzakelijk’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Nederland moet in een hogere versnelling komen. Dat was de belangrijkste boodschap van het Smart Industry Programmabureau en alle aangesloten partners tijdens het Smart Industry Jaarevent dat afgelopen donderdag werd gehouden in Media Plaza Jaarbeurs Utrecht. ‘We staan voor een groot aantal transities, zoals de energietransitie, de digitalisering en de circulaire economie. Smart Industry biedt de uitgelezen mogelijkheid om hier aan bij te dragen. Daarnaast ondersteunt Smart Industry het onderwijs en de arbeidsmarkt om mensen voor te bereiden op het werk van morgen’, zo onderstreepte Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van het Smart Industry-team. Ze pleit voor een brede investeringsagenda die ervoor kan zorgen dat Nederland tot de wereldtop blijft horen.

‘We kunnen de kansen alleen benutten als we met elkaar in een hogere versnelling gaan rijden’, aldus Dezentjé. ‘Dit vereist een ambitieuze vervolgaanpak waarbij centraal moet staan dat Nederland zich moet kunnen blijven meten met de wereldtop. Het bedrijfsleven moet en wil hierin het voortouw nemen, maar kan dit niet zonder ondersteuning van de overheid, het onderwijs en onderzoeksinstellingen.

De voorzitters van VNO-NCW, FME en de Koninklijke Metaalunie doen in een pamflet een oproep aan het nieuwe kabinet om meer te investeren in Smart Industry. Ze hebben hebben een duidelijke boodschap hoe Smart Industry in Nederland moet versnellen en pleiten voor vijf stappen:

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.