Versiebeheer: laaghangend fruit in systeemontwikkeling

Rolf Benschop is directeur van toolspecialist Monkeyproof Solutions uit Nieuwe-Tonge.

Leestijd: 6 minuten

Veel organisaties in mechatronicaland kunnen met relatief simpele ingrepen hun systeemontwerp stukken beheersbaarder maken op het gebied van dynamica en performance. Een van de laaghangende vruchten is versiebeheer. Rolf Benschop van Monkeyproof Solutions legt uit hoe de klassieke engineeringdisciplines op dit gebied nog een en ander kunnen oppikken uit de softwareontwikkeling.

Virtualisering van productontwikkeling is een trend die wordt gedreven door kostenoverwegingen en – in deze context belangrijker – de noodzaak het dynamisch gedrag van complexe systemen te analyseren en te beheersen. Modelvorming en simulatie zijn hierin onmisbaar. Engineers uit klassieke disciplines als werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en natuurkunde brengen veel tijd door achter de pc om (deel)ontwerpen in de vorm van modellen, algoritmes, testscenario‘s en data te produceren. Ziehier de parallel met software-engineers: iedereen produceert tegenwoordig digitale bestanden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.