Verschillende grote opdrachten voor Hycom

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Apeldoornse hydrauliekspecialist Hycom heeft een reeks grote opdrachten binnengehaald. Het gaat om het grootste mobiele aggregaat ter wereld, het hydraulisch systeem voor de grootste ophaalbrug van Europa en diverse hydraulische testsystemen voor de vliegtuigassemblage van Airbus in de Verenigde Staten.

Hycom is gevraagd om het grootste mobiele aggregaat ter wereld te bouwen, een opdracht van een West-Europese offshorecontractor. Deze HPU (hydraulic power unit) is een pompaggregaat met een geïnstalleerd vermogen van 4,6 megawatt. Dit vermogen wordt geleverd door tien axiale plunjerpompen van moederbedrijf Hydac. De hydraulische pompen, de koeling, het reservoir en het besturingssysteem worden gebouwd in een container van vijf meter breed, vijf meter hoog en veertien meter lang. De pompeenheid is inzetbaar bij diverse offshoreprojecten. De levering is later dit jaar.

De grootste ophaalbrug van Europa komt in de haven van Rotterdam. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu realiseert deze nieuwe Botlekbrug als onderdeel van het verbreden van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. Een Europese aannemer heeft Hycom de opdracht gegeven om een hydraulisch systeem voor de Botlekbrug te verzorgen. De nieuwe brug wordt volgend jaar in gebruik genomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.