Verlieslijdend Simac Masic & TSS gaat reorganiseren

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De doorlopende verliezen als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden nopen tot een reorganisatie bij Simac Masic & TSS. Alle betrokken partijen hebben daar inmiddels toestemming voor gegeven, zo meldt moederbedrijf Simac Techniek in de handelsupdate voor het afgelopen derde kwartaal. Simac Masic & TSS levert machinevisiesystemen en andere industriële-automatiseringsoplossingen voor onder meer assemblagerobots en halfgeleiderapparatuur.

Simac Techniek heeft in het derde kwartaal een zeer lage omzet uit projecten gehaald. Hierdoor zakten de inkomsten over de eerste negen maanden van dit jaar met ongeveer 5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008 (na correctie voor de deconsolidatie van de Tsjechische activiteit). Door toegenomen verdiensten uit meerjarige infrastructuurbeheercontracten is de brutowinst over het derde kwart toch ongeveer gelijk gebleven. Het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden van 2009 is wel 17 procent lager dan vorig jaar. Exacte cijfers heeft de Veldhovense automatiseerder niet bekendgemaakt.

Voor het vierde kwartaal en de eerste helft van 2010 verwacht Simac dat de investeringsbereidheid in de markt nog laag zal zijn. Daarom houdt het bedrijf rekening met een aanhoudend laag niveau van de projectomzet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.