Verleng levensduur tandwielkast door iQunet-sensor

Leestijd: 2 minuten

Wanneer moet ik een tandwielkast vervangen? Veel klanten vervangen een tandwielkast bij een bepaald aantal productie-uren. Bij inspectie blijkt de die kast vervolgens geen afwijkingen te vertonen. Toch blijft de tandwielkast afgeschreven om dure stilstand te voorkomen. Met een slimme sensor van de firma Iqunet is het mogelijk om realtime de tandwielkasten te monitoren en pas vervangen bij een daadwerkelijke indicatie. Dit verhoogt de levensduur/het aantal productie-uren van de tandwielkast en voorkomt voortijdige onderhoudswerkzaamheden.

Kostbaar, maar kostenbesparend

Preventief onderhoud is het onderhoud dat proactief aan productieplants, installaties en machines wordt uitgevoerd met vaak de volgende drie redenen: verhogen betrouwbaarheid van de productie-plant, de installatie of de machine, voorkomen van schade, uitval, gebreken en ongemak op een later moment, en maximaliseren van de mean time between failures (MTBF).

De kostenafweging is een steeds belangrijker wordend begrip en dus ook sterk bepalend voor de keuze voor wat betreft het onderhoud. In combinatie met een risico-inventarisatie, historische data en wettelijke bepalingen (bijvoorbeeld verplichte jaarlijkse controle/inspectie) vindt besluitvorming plaats over de wijze van het uit te voeren onderhoud. Meestal is preventief onderhoud kostbaar, maar kostenbesparend in verhouding tot stilstand.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.