Verkoop chipmachines stijgt dit jaar met 44,7 procent

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde verkoop van halfgeleiderproductieapparatuur door original equipment manufacturers zal in 2021 naar verwachting een nieuw hoogtepunt van 103 miljard dollar bereiken, voorspelt brancheorganisatie Semi. Dat is een stijging van 44,7 procent ten opzichte van 2020. Verwacht wordt dat de groei zich zal voortzetten tot 114 miljard dollar in 2022.

‘Het doorbreken van de grens van 100 miljard dollar weerspiegelt de gezamenlijke en uitzonderlijke drive van de wereldwijde halfgeleiderindustrie om de capaciteit uit te breiden, zodat zij aan de sterke vraag kan voldoen’, zegt Ajit Manocha, Semi-president en -ceo. ‘We verwachten dat aanhoudende investeringen in digitale infrastructuur en seculiere trends in meerdere eindmarkten een gezonde groei in 2022 zullen aanwakkeren.’

Volgens IC Insights is de cumulatieve wereldwijde halfgeleidercapex ook op weg om records te breken. Het onderzoeksbureau voorspelt 152 miljard dollar aan uitgaven, een stijging van 34 procent ten opzichte van 2020. De groei wordt aangevoerd door foundry’s, die in 2021 goed zijn voor 53 miljard dollar (35 procent) van alle investeringen. ’s Werelds grootste foundry, TSMC, is verantwoordelijk voor meer dan de helft (57 procent) van de foundry-uitgaven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.